76% американців вважають перемогу України важливою для США – опитування

76% американців вважають перемогу України важливою для США – опитування

Опитування у США показало: три чверті респондентів вважають, що для України важливо виграти війну проти Росії, але не всі вони підтримують надання Україні військової допомоги. Про це пише Defense News.

Літнє опитування Інституту Рейгана, під час якого питання задавали 1254 людям онлайн та по телефону, показало, що 76% респондентів вважають перемогу України важливою для Сполучених Штатів.

Цю віру найбільше підтримували респонденти-демократи, 86% з яких погодилися, що перемога України є важливою, і найменше – незалежні, 58% з яких погодилися. Серед республіканців 71% усіх респондентів погодилися з цим твердженням, але підтримка була дещо м’якшою серед респондентів, які сказали, що проголосували б за Дональда Трампа на праймеріз.

Більшість респондентів — близько 59% — підтримують надання США військової допомоги Україні, а близько 30% виступають проти.

Рейчел Хофф, політична директорка Інституту Рейгана, заявила про невелике зростання підтримки порівняно з опитуванням, проведеним у листопаді 2022 року: тоді 57% підтримали надання Україні військового обладнання та фінансової допомоги, 33% вважали, що США повинні зосередитися на своїх внутрішніх проблемах.

«Опитування не вказує на те, що існує якась втома від України, – сказала Хофф. – Рівень підтримки відправки військової допомоги Україні не знижується. Це залишилося незмінним».

Серед прихильників допомоги в опитуванні цього літа 37% сказали, що найважливіше протистояти російській агресії в Україні, щоб утримати Москву від вторгнення в інші сусідні країни. Ще 30% сказали, що важливо допомагати захищати суверенітет інших націй і свободу народів, коли це можливо.

Противники допомоги — 57% з них — заявили, що США мають багато власних потреб, щоб надсилати мільярди доларів допомоги Україні. Занепокоєння щодо подальшого провокування Росії спонукало ще 15% противників допомоги, а 11% висловили занепокоєння щодо виснаження запасів зброї в США. Ще 11% непокояться через корупцію в Україні, побоюючись, що певна допомога не потрапить на поле бою.