«Позитивна й надихаюча розмова»: Зеленський і Байден поговорили телефоном

«Позитивна й надихаюча розмова»: Зеленський і Байден поговорили телефоном

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден провели телефонну розмову, повідомляє Ukrinform. Сторони обговорили подальшу співпрацю в оборонній сфері з акцентом на озброєння великої дальності.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у Telegram.

«Говорив із Президентом США Джозефом Байденом. Позитивна й надихаюча розмова. Обговорили перебіг бойових дій і процеси, які відбуваються в Росії. Світ повинен тиснути на Росію до відновлення міжнародного порядку», – написав Зеленський.

Лідер держави подякував президенту Байдену за незмінну підтримку України, і особливо за передачу зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Президент України наголосив на важливості подальшого нарощування можливостей країни щодо захисту свого неба. У зв’язку з цим Зеленський подякував Байдену за підтримку винищувальної коаліції.

Крім того, двоє лідерів обговорили подальше розширення оборонного співробітництва з наголосом на озброєння великої дальності.

«Вдячний за готовність США й американського народу стояти пліч-о-пліч з Україною до повного звільнення всіх наших територій в міжнародно визнаних кордонах», – зазначив Зеленський.

Також Зеленський і Байден скоординували свої позиції напередодні Саміту НАТО у Вільнюсі та обговорили подальшу роботу з імплементації української Формули миру та підготовку до Глобального саміту миру.