Більшість американців підтримує надання Україні зброї від США: Reuters

Більшість американців підтримує надання Україні зброї від США: Reuters

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, переважна більшість американців підтримує надання Україні зброї для захисту від Росії та вважає, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захищати інтереси та союзників США.

Дводенне опитування показало різке зростання підтримки озброєння України: 65% респондентів схвалили поставки порівняно з 46% у травневому опитуванні. Згідно з останнім опитуванням, 81% демократів, 56% республіканців і 57% незалежних підтримують постачання Україні зброї від США.

Ці висновки надають більшу підтримку політиці президента США Джо Байдена, спрямованій на те, щоб зробити «все необхідне» та допомогти Україні відвоювати територію, яку Росія захопила під час початкового нападу в 2014 році та свого повномасштабного вторгнення 16 місяців тому.

«Це, безперечно, підкріплює рішення Байдена йти ва-банк, — сказав Вільям Тейлор, колишній посол США в Україні, який зараз працює в Інституті миру США. — Республіканське керівництво Палати представників і Сенату також сприйме це».

Опитування показало, що 76% американців вважають, що надання допомоги Україні демонструє Китаю та іншим суперникам, що Сполучені Штати мають «бажання та здатність захистити наші інтереси, наших союзників і нас самих».

Згідно з іншими даними опитування, значна більшість американців — 67% і 73% — з більшою ймовірністю підтримають кандидата на президентських виборах у США наступного року, який продовжуватиме військову допомогу Україні, і кандидата, який підтримує альянс НАТО.