Майк Пенс зустрівся з Зеленським та висловив підтримку Україні

Майк Пенс зустрівся з Зеленським та висловив підтримку Україні

Колишній віце-президент Майк Пенс у четвер зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським під час візиту в країну, демонструючи підтримку у той час, коли республіканці розділилися щодо ролі Америки в війні. Про це пише CNN.

Пенс став першим кандидатом у президенти США від Республіканської партії, хто зустрівся із Зеленським. Це відбулося у президентському Маріїнському палаці в Києві. Пенс сказав українському лідеру, що його рішучість підтримати країну сильніша, ніж будь-коли.

Колишній віце-президент зупинявся в трьох різних містах і селах — Бучі, Ірпіні та Мощуні — за межами Києва, які минулого року зазнали значних руйнувань від обстрілів і жахливого насильства проти цивільних осіб під російською окупацією. Він оглянув руїни, зустрівся з місцевими жителями та поклав квіти до меморіалів загиблим у війні.

«Американський народ молиться разом з вами, підтримуючи вас в Україні», — сказав він родинам, яких зустрів в Ірпіні.

Пенс є рішучим прихильником підтримки України США проти вторгнення Росії, стверджуючи, що це в інтересах Америки. Це питання викликало розбіжності серед кандидатів у президенти від Республіканської партії 2024 року: колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі та сенатор від Південної Кароліни Тім Скотт також закликали США продовжувати підтримку України, тоді як 45-й президент Дональд Трамп і губернатор Флориди Рон ДеСантіс поставили під сумнів допомогу США.

У березні 2022 року, задовго до того, як він оголосив про свою кандидатуру, Пенс побував на українському кордоні та зустрівся з біженцями. Пенс попередив, що Росія може не зупинитися на Україні і може погрожувати союзникам по НАТО, в результаті чого Америці доведеться відправити свої війська.

Він також назвав Путіна військовим злочинцем і сказав, що «в Республіканській партії немає місця апологетам Путіна».