ПВК «Вагнер» більше не воюватиме в Україні: голова розвідки Буданов

ПВК «Вагнер» більше не воюватиме в Україні: голова розвідки Буданов

Голова української військової розвідки заявив у четвер, що ПВК «Вагнер», яка зараз перебуває у стані безладу після того, як її лідера Євгена Пригожина було вигнано в Білорусь, не буде більше воювати в Україні. Про це повідомляє Politico.

«Вагнер більше не братиме участь у бойових діях на території України», — заявив «Українській правді» голова Головного управління розвідки при Міністерстві оборони України Кирило Буданов, не повідомляючи, як він отримав цю інформацію.

«А це найефективніший російський підрозділ, який вмів досягати успіху за будь-яку ціну», — підкреслив Буданов.

Під керівництвом Пригожина група Вагнера брала участь в одних із найкривавіших боїв під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Раніше цього тижня президент Росії Володимир Путін вперше визнав, що групу Вагнера фінансує Кремль, лише через кілька днів після того, як зіткнувся з найбільшою загрозою своєму правлінню за 23 роки. До того Путін заперечував, що держава має будь-яке відношення до групи.

Згідно з угодою, укладеною з Кремлем і самопроголошеним лідером Білорусі Олександром Лукашенком, бійці ПВК «Вагнер», які брали участь у повстанні, будуть позбавлені кримінального переслідування, а Пригожин зможе виїхати до Білорусі, куди він і прибув у вівторок, за словами Лукашенка.

У понеділок Путін заявив, що ПВК «Вагнер» можуть приєднатися до російської армії або «поїхати до Білорусі», де Лукашенко готовий їх прийняти.