Трамп знову пропонує Україні поступитися територіями на користь Росії

Трамп знову пропонує Україні поступитися територіями на користь Росії

Дональд Трамп pаявив у четвер, що російський президент «дещо ослаблений» перерваним заколотом і що США повинні використати цей момент для переговорів щодо мирного врегулювання між Росією та Україною, пише The Guardian.

«Я хочу, щоб люди перестали гинути через цю безглузду війну», — сказав Трамп у телефонному інтерв’ю Reuters.

Щодо України Трамп не виключив, що українському уряду, можливо, доведеться поступитися деякими територіями Росії, щоб зупинити війну.

«Я думаю, що вони матимуть право залишити собі більшу частину того, що вони відвоювали, і я думаю, що Росія теж погодиться на це. Вам потрібен правильний посередник або парламентер, а у нас його зараз немає», — заявив Трамп.

«Я вважаю, що найбільше, що США повинні зробити зараз, — це досягти миру — об’єднати Росію та Україну та укласти мир. Це можна зробити, — сказав Трамп. — Настав час зробити це, об’єднати обидві сторони, щоб досягти миру».

Будучи президентом, Трамп розвинув дружні стосунки з Путіним. Трамп сказав, що російський лідер постраждав від повстання найманців групи Вагнера та її лідера Євгена Пригожина минулих вихідних.

«Можна сказати, що [Путін] все ще там, він все ще сильний, але він, безумовно, став, я б сказав, дещо ослабленим, принаймні в свідомості багатьох людей», — сказав він.

Незважаючи на те, що Трамп залишається головним претендентом на висунення від Республіканської партії та вже розпочав передвиборчу кампанію, кілька разів виступаючи на телеканалах, він продовжує стикатися з серйозними юридичними проблемами, включаючи федеральні звинувачення у перешкоджанні правосуддю та порушенні Закону про шпигунство.