Українка Світоліна на старті Wimbledon обіграла легендарну американську тенісистку

Українка Світоліна на старті Wimbledon обіграла легендарну американську тенісистку

Українська тенісистка Еліна Світоліна оговталася після хиткого старту і перемогла п’ятиразову чемпіонку Вімблдону Вінус Вільямс у першому колі в понеділок 6-4, 6-3. Про це пише Yahoo Sports.

Українка, яка дійшла до півфіналу в 2019 році, програла свій перший гейм на подачі американській легенді, але відразу ж зробила брейк. 43-річна Вільямс послизнулася на траві центрального корту, але змогла продовжити гру.

Вільямс виступила агресивно, намагаючись вирватися до переможців, але в п’ятому геймі знову зазнала брейку, і Світоліна виграла перший сет з рахунком 6-4.

Колишня третя ракетка світу Світоліна, яка народила дівчинку в жовтні і на даний момент займає 76-е місце в рейтингу, знову вирвалася з рахунком 4-1. 28-річна тенісистка подавала на матч у восьмому геймі, але Вільямс, рухаючись надзвичайно вільно, зробила брейк і рахунок 5-3.

Однак вона не змогла відновити свій імпульс, оскільки Світоліна знову зробила брейк, завершивши сет з рахунком 6-3. Вільямс, очевидно, засмучена суддею, отримала аплодисменти від публіки, коли вона виходила з центрального корту, повертаючись і махаючи натовпу.

Американка, яка дебютувала на Вімблдоні в 1997 році, грала в All England Club в 24-й раз – це найбільше матчів для будь-якої гравчині в Open era. На момент її першої появи 53 гравці в розіграші 2023 року ще не народилися. Світоліній було всього два роки.