Відома українська письменниця померла після удару по піцерії у Краматорську

Відома українська письменниця померла після удару по піцерії у Краматорську

Відома українська письменниця Вікторія Амеліна померла від поранень, отриманих після того, як у вівторок російська ракета влучила в піцерію в Краматорську, що на Донеччині. Дослідниця військових злочинів стала 13-ю людиною, яка загинула під час нападу, пише ВВС.

Асоціація письменників України заявила, що лікарі «робили все можливе, щоб врятувати її життя, але, на жаль, рана виявилася смертельною». 37-річна Амеліна вечеряла з делегацією колумбійських журналістів і письменників у популярному закладі міста Ria Lounge, коли влучила ракета. Ще близько 60 осіб отримали поранення в результаті нападу.

Її терміново доставили в лікарню в Дніпрі, але в п’ятницю жінка померла від отриманих травм. Поруч із нею у лікарні були сім’я та друзі.

Амеліна була однією з найвідоміших молодих українських письменниць, яка почала документувати військові злочини після повномасштабного вторгнення Росії минулого року. Також почала працювати з дітьми біля лінії фронту. Минулого року вона розкопала щоденник дитячого письменника Володимира Вакуленка, який був викрадений і вбитий російськими військами в місті Ізюм невдовзі після вторгнення.

Її перша науково-популярна книга англійською мовою «War and Justice Diary: Looking at Women Looking at War» має бути опублікована.

«Я українська письменниця. У мене на сумці портрети великих українських поетів. Я виглядаю так, ніби мала би фотографувати книги, мистецтво та свого маленького сина. Але я документую військові злочини Росії та слухаю звуки обстрілів, а не вірші. Чому?» — питала Вікторія у Twitter.