Москва вивезла з України 700 тисяч дітей: російський депутат

Москва вивезла з України 700 тисяч дітей: російський депутат

Росія привезла на свою територію 700 тисяч дітей із «зон конфлікту» в Україні, заявив голова міжнародного комітету Ради Федерації, верхньої палати російського парламенту, Григорій Карасін. Про це пише The Guardian.

Карасін повідомив у своєму телеграм-каналі пізно в неділю:

«За останні роки 700 000 дітей знайшли притулок у нас, рятуючись від бомбардувань і обстрілів із зон конфлікту в Україні».

Москва каже, що її програма привезення дітей з України на територію Росії спрямована на «захист дітей-сиріт і дітей, покинутих у зонах конфлікту».

Україна каже, що багато дітей було незаконно депортовано, а США стверджують, що тисячі дітей були примусово вивезені зі своїх домівок.

Найбільше пересування дорослих людей і дітей припало на перші кілька місяців повномасштабної війни, яка почалася в лютому 2022 року.

У липні 2022 року США підрахували, що Росія примусово депортувала 260 тисяч дітей. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявляє, що 19 492 українських дітей наразі вважаються незаконно депортованими за підтвердженими офіційними даними.