Ветеран з Каліфорнії загинув під час ракетного удару по піцерії у Краматорську

Ветеран з Каліфорнії загинув під час ракетного удару по піцерії у Краматорську

Громада округу Оріндж оплакує втрату зразкового морського піхотинця США, рейнджера паркової служби та агента ICE, який загинув за кордоном, воюючи за Батьківщину своєї нареченої — Україну. Про це повідомили цього тижня члени родини, пише Patch.

Уродженець округу Оріндж Ян «Френк» Торторичі був убитий минулого тижня після того, як російська ракета влучила в піцерію в Краматорську, в якій він обідав. Йому було 32 роки.

«Його ніколи не ранили. Він не постраждав під час жодної з операцій, за винятком одного струсу мозку, — сказав його батько, Джон Френк. — Його вбили під час відпустки під час їжі в ресторані».

За словами Джона, Френк зв’язався з ним у березні 2022 року, щоб сказати батькові, що він в Україні заради допомоги. Він не дозволив батьку «нікому розповідати», і додав, що «повернеться додому, коли все закінчиться».

«Він опинився в Інтернаціональному легіоні та воював на всіх фронтах протягом 15 місяців поспіль. Він пережив смерті та жахів на все життя, але вирішив залишитися, — написав Джон у дописі у Facebook. — Він любив свою команду, свою дівчину та Україну».

Його близькі описували Френка як одного з найбільш самовідданих, найсміливіших, найдобріших і найбільш скромних людей.

«Він попросив не здіймати галасу, якщо щось трапиться, але я повинен розповісти, хто він, — сказав Джон. — Я вдячний, що він поділився зі мною фотографіями та деякими історіями, я буду берегти їх до кінця свого життя».