Пенс заявив, що Трамп і ДеСантіс не розуміють важливості допомоги Україні

Пенс заявив, що Трамп і ДеСантіс не розуміють важливості допомоги Україні

45-й президент США Дональд Трамп і губернатор Флориди Рон ДеСантіс не розуміють ширших наслідків свого заклику щодо обмеження військової допомоги Україні, заявив колишній віце-президент США Майк Пенс Associated Press в Айові в середу.

«З усією повагою, я думаю, що колишній президент і губернатор Флориди просто не розуміють національних інтересів американців у підтримці українських військових у відсічі російським військовим в Україні», — про це Пенс, який конкурує з Трампом і ДеСантісом за висунення в президенти від Республіканської партії 2024 року, сказав під час інтерв’ю перед передвиборчим заходом у Су-Сіті.

Пенс, який відвідав Україну минулого тижня, додав: «Не помиляйтесь, Китай спостерігає». Екс-віце-президент, який закликав надати потужну допомогу ЗСУ, сказав, що зобов’язання Сполучених Штатів тримати Росію під контролем свідчить про їхнє бажання також тримати під контролем військові амбіції Китаю в Азії.

Трамп заявив, що протидія Росії в її вторгненні в Україну не є життєво важливим американським національним стратегічним інтересом. ДеСантіс також казав, що «поглиблення в територіальну суперечку між Україною та Росією» не є одним із життєво важливих національних інтересів Сполучених Штатів.

Описуючи свою поїздку в українські міста на Київщині, які були атаковані на початку війни, Пенс описав масове поховання, в якому були тіла «понад 500 беззбройних цивільних осіб, розстріляних на вулицях. Чоловіків, жінок та дітей».

«Я вважаю, що нам потрібно стояти твердо, сильно, — сказав Пенс в інтерв’ю. — Я збираюся це зробити, тоді як інші, можливо, поступляться місцем більш популістським настроям. Якщо ми не дамо українським військовим те, що їм потрібно, щоб перемогти та відбити російське вторгнення, я переконаний, що друга половина 21-го століття буде виглядати набагато більш схожою на першу половину 20 століття».