Зеленський відкинув твердження Трампа про завершення війни за 24 години

Зеленський відкинув твердження Трампа про завершення війни за 24 години

Дональд Трамп був президентом чотири роки і за цей час не зміг вирішити українсько-російський конфлікт, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю, відкинувши твердження республіканця про те, що той може закінчити війну за день, пише Business Insider.

Розмовляючи в Києві з кореспонденткою ABC Мартою Раддатц, Зеленський сказав, що є деякі «небезпечні сигнали, зокрема від політиків» щодо майбутньої допомоги Україні, хоча він зазначив, що питання майбутньої підтримки «вирішують американці, і я б не хотів втручатися».

Трамп стверджував, що повномасштабне вторгнення Росії, розпочате в лютому 2022 року, могло бути завершене ним за один день.

«Це займе 24 години. Я покладу цьому кінець, — сказав він у травні. — Це було б легко».

У відповідь на запитання про це твердження Зеленський був дипломатичним, сказавши, що «бажання завершити війну — це красиво». Але «це бажання має базуватися на певному досвіді реального життя».

Зазначаючи, що Росія вперше вторглася в Україну в 2014 році, незаконно анексувавши Крим, Зеленський стверджував, що Трамп вже мав шанс домовитися про мирну угоду з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Ну, виглядає так, ніби Дональд Трамп уже мав ці 24 години свого часу. Ми були у стані війни, не повномасштабної війни, але ми були у стані війни. І, як я припускаю, він мав цей час у своєму розпорядженні. Але, мабуть, були якісь інші пріоритети», — сказав український лідер.

У неділю Зеленський заявив, що його не дуже цікавить будь-яка мирна угода, яка передбачає передачу землі окупанту.

«Якщо ми говоримо про те, щоб закінчити війну за рахунок України, тобто змусити нас віддати свої території… Ну, я думаю, таким чином Байден міг би довести це до кінця навіть за п’ять хвилин, — сказав він. — Але ми б не погодилися»