Американський гурт освистали у Грузії за те, що соліст вивів на сцену російського фаната

Американський гурт освистали у Грузії за те, що соліст вивів на сцену російського фаната

Учасники американського гурту The Killers вибачилися після того, як соліста Брендона Флауерза освистали за те, що він вивів російського фаната на сцену на концерті в Грузії. В цю країну, нагадує The Guardian, Росія вторглася у 2008 році. Під час концерту соліст закликав грузин та росіян думати один про одного як про «братів і сестер».

Наприкінці концерту, який відбувся у вівторок увечері в Батумі, гурт запросив чоловіка зіграти з ними на барабанах під час пісні For Reasons Unknown.

«Ми не знаємо етикету цієї країни, але цей хлопець росіянин, — Флауерз сказав натовпу, який відповів сумішшю вигуків і освистувань. — Ви не проти, щоб сюди прийшов росіянин?»

Після пісні Флауерз повернувся до інциденту, викликавши ще більше вигуків відвідувачів концерту.

«Ви не можете впізнати, чи хтось є вашим братом? Він не ваш брат? — запитав співак. — Невже ми всі розділяємось на кордонах наших країн? … Хіба я не ваш брат, якщо я з Америки?»

Флауерз продовжив, закликаючи аудиторію відсвяткувати, що «ми тут разом».

Багато людей залишили стадіон на знак протесту, хоча The Killers все ж дограли до кінця свого шоу.

Росія продовжує окупувати 20% території Грузії після її вторгнення в 2008 році. З 2022 року і початку війни Росії проти України спостерігається приплив росіян до Грузії. Деякі росіяни зіткнулися з негативною реакцією всередині країни.

«Добрі люди Грузії, у нас ніколи не було наміру нікого образити! — пізніше написала група у вибаченні в Instagram. — У нас є давня традиція запрошувати людей грати на барабанах, і зі сцени здавалося, що перша реакція натовпу свідчила про те, що вони погоджувались з присутнім сьогодні ввечері».

Гурт заявив, що коментарі Флауерза на сцені «мали на меті припустити, що вся аудиторія та шанувальники The Killers є „братами та сестрами“», але вони визнали, що це значення «могло бути неправильно витлумачено».

«Ми підтримуємо вас і сподіваємося скоро повернутися», — сказали вони.