Бійці полку «Азов» повернулися на фронт і вже воюють на Луганщині

Бійці полку «Азов» повернулися на фронт і вже воюють на Луганщині

Легендарний полк спеціального призначення «Азов», який навесні 2022 року захищав металургійний комбінат «Азовсталь» у Маріуполі, повернувся до виконання бойових завдань, пише TVP World.

Азовці ведуть бої біля Серебрянського заповідника поблизу Кремінної Луганської області, повідомив у четвер представник Нацгвардії України.

Повідомляється, що бригада «Азов» утримує позиції на фронті та завдає ворогу значних втрат. У вівторок артилерійські підрозділи «Азова» знищили російський мінометний підрозділ та інженерну машину, додав представник.

У травні 2022 року захисники Маріуполя потрапили в російський полон після майже трьох місяців боїв на блокадному плацдармі на заводі «Азовсталь». 21 вересня українській владі в рамках обміну військовополоненими з Росією вдалося звільнити 215 військовослужбовців, у тому числі командувачів оборони Маріуполя та «Азовсталі».

П’ятьох командувачів з «Азовсталі» вивезли до Туреччини й вони мали залишитися там до кінця війни. Це було частиною домовленості з Росією, в якій президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган мав відігравати важливу роль.

Після того, як Туреччина дозволила командирам «Азова» повернутися на Батьківщину, Кремль звинуватив Київ і Анкару в порушенні угоди.