Imagine Dragons та підліток з Миколаївщини розгорнули прапор України на концерті. Відео

Imagine Dragons та підліток з Миколаївщини розгорнули прапор України на концерті. Відео

Музиканти американського гурту Imagine Dragons під час свого концерту у Варшаві запросили на сцену 14-річного Сашка Згурського з Новогригорівки на Миколаївщині, повідомили в ініціативі UNITED24.

Хлопець став героєм кліпу Crushed, який гурт зняв у 2022 році в Україні. Учасники Imagine Dragons та Сашко розгорнули український прапор під багатотисячні оплески.

«Люди борються за свободу, за свої оселі, люди борються за свою країну, за свої міста і села», — сказав соліст гурту Ден Рейнольдс перед тим, як запросити Сашка на сцену.

Співак запропонував слухачам підтримати Сашка оплесками та виконав композицію спеціально для українського підлітка.

У 2022 році Imagine Dragons зняли кліп Crushed за участі Сашка Згурського у рідному селі хлопця, Новогригорівці, яка 5 місяців перебувала під російською окупацією та на момент зйомок була близько до лінії фронту. На кадрах відеокліпу можна побачити наслідки російських злочинів: село знищено, будинки та школа розтрощені.

Сашко пережив чимало обстрілів окупантів, ховаючись у підвалі, і згодом його сім’я виїхала. Дім хлопця був зруйнований російськими мінометними обстрілами. У своєму повідомленні ініціатива UNITED24 повідомила, що зараз будинок, де мешкав хлопець, відновлюють.

Музиканти гурту Imagine Dragons презентували свій кліп 10 травня на YouTube. Наразі цей кліп має майже 6 млн переглядів. На початку серпня стало відомо, що відео на пісню Crushed номінували на Video Music Awards 2023 в категорії «Відео задля добра».

Минулого року стримінговий музичний сервіс Spotify на честь Дня Незалежності України перейменував плейлист Music of Ukraine на UNITED24: Music For Ukraine.