Росія вбила в Україні 11 тисяч мирних жителів, понад 500 з них діти: Шмигаль

Росія вбила в Україні 11 тисяч мирних жителів, понад 500 з них діти: Шмигаль

Російська Федерація вже скоїла 136 тисяч злочинів проти України та українців і вбила майже 11 тисяч мирних жителів, у тому числі понад 500 дітей, пише Ukrinform.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на міжнародній конференції «Спецтрибунал щодо злочину російської агресії проти України. Справедливість відбудеться».

«Ця війна — одна з найжорстокіших в історії людства, тому що Росія веде її проти всіх українців — проти жінок, старих і дітей, навіть ненароджених. З лютого 2022 року наш ворог скоїв понад 136 тисяч злочинів. Наразі це лише те, що було записано. Насправді ж злочинів набагато більше. За цей час було вбито близько 11 тисяч мирних жителів, у тому числі 500 дітей», — сказав глава Уряду, підкресливши, що це не остаточні дані.

Він також нагадав, що тільки за офіційною інформацією Росія викрала майже 20 тисяч українських дітей, багатьох з них залишила сиротами при живих батьках і примусово віддала під усиновлення.

Крім того, Шмигаль повідомив, що російські терористи знищили в Україні понад 116 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури, десятки тисяч будинків, тисячі навчальних закладів і лікарень, залишили сотні тисяч людей без житла та медичного обслуговування.