В українській розвідці пояснили, чому західні спецслужби не ліквідують президента РФ

В українській розвідці пояснили, чому західні спецслужби не ліквідують президента РФ

Російські спецслужби працюють ефективніше за російську армію, оскільки диктатура не шкодує грошей на власну безпеку, пише Ukrinform.

Про це в інтерв’ю Українським Новинам заявив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, відповідаючи на запитання, чому західні спецслужби не можуть фізично ліквідувати президента Росії Володимира Путіна.

«Росія залишається великою за територією державою з розгалуженою мережею спецслужб і різноманітних безпекових структур. Спецслужби РФ працюють ефективніше, аніж російська армія. Грошей на власну безпеку диктатура зовсім не шкодує. Теоретично, можемо про це говорити, але з практичної точки зору це не просте завдання», — сказав він.

Відповідаючи на питання, чи були такі замахи (на життя Путіна — ред.), Юсов сказав, що ГУР про них відомо, не коментуючи більше.

Після питання про те, скільки ще залишилося жити Путіну, Юсов сказав, що не буде спекулювати.

«В політичному сенсі це точно недовго. Якщо говорити про його існування фізично, це мало кого цікавить. Стратегічно, його режим приречений, як і сучасна форма існування РФ. Так, є інформація про його важкі хвороби і його двійників. Звичайно, це все треба враховувати», — сказав представник ГУР.

За його словами, Україна дуже зацікавлена в тому, щоб справжній Путін опинився на лаві підсудних міжнародного трибуналу. Відповідаючи на питання про те, чи є певні сумніви в тому, чи живий Володимир Путін, Юсов сказав, що технологію двійників можна застосовувати активно і як завгодно. «Звичайно, що треба переконатися і пересвідчитися», — сказав Юсов.