Звернення Володимира Зеленського з нагоди Дня Незалежності. Відео

Звернення Володимира Зеленського з нагоди Дня Незалежності. Відео

Президент України звернувся до народу на честь найважливішого державного свята — Дня Незалежності України. Володимир Зеленський записав відео, яке було опубліковано на його офіційному сайті.

«Сьогодні ми відзначаємо 32 річницю нашої Незалежності — Незалежності України. Це цінність для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен. Бо ця боротьба за те, що важливо кожному. Це — незалежна Україна.

Коли ми відзначаємо Незалежність України, кожен може відчути в ній себе. Кожен може спитати в себе: а де ти в українській Незалежності? А що твого додалося Незалежності? А чим ти допоміг Незалежності? І сьогодні я хочу присвятити це привітання саме тобі. Тобі, хто дає Україні Незалежність.

Тобі, воїне! Ти став на захист України. Я дякую кожному солдату й матросу, кожному сержанту й старшині, кожному офіцеру, кожному генералу. Вам — батькові українського воїна, вам — матері українського захисника. Всім українським родинам, які виховали у своїх дітях любов до України й відвагу боронити її щосили».

Президент подякував воїнам, які боронять Україну, та родинам, які чекають на повернення найрідніших. Зеленський наголосив на важливості всіх, хто працює, дає роботу іншим, сплачує податки, організовує збори, волонтерить, рятує, допомагає. Тих, хто відчинив двері власного дому й прихистив тих, хто втратив свою домівку. А ще — звернувся до жінок, які поїхали з України з дітьми.

«Я дякую кожній українській матері, для якої наша держава є й залишиться домом. Попри те, що через війну довелося поїхати. І коли в будь-якій країні мама дає своїй дитині книжку українською, щоб дитина не втратила себе й свого, коли мама вчить української, коли переживає за Україну й чекає новин з України, чекає, щоб можна було повернутися, — це найважливіше. Бо ви важливі. Всі українці! Хоч би де довелося зараз бути», — підкреслив президент.

Зеленський нагадав про минулу зиму, масовані ракетні атаки та загрози блекауту, холод, темряву і — незламність. Про роботу енергетиків. Про тих, хто не дочекався їх додому. Але вони допомогли українцям вистояти у найтемніші дні. Зеленський згадав і журналістів, завдяки яким світ чув правду про війну і подякував тим, хто поширює цю правду різними мовами світу.

«Усі потрібні, усі важливі — і люди, і дії, і слова. Бо ми всі зробили так, що коли один говорить: „Слава Україні!“, весь світ відповідає: „Героям слава!“. З Днем Незалежності, Україно! Слава Україні!», — наголосив президент.