На Венеціанському кінофестивалі відбудеться Український день

На Венеціанському кінофестивалі відбудеться Український день

Багато галузей промисловості в Україні були змушені або зупинитися, або адаптуватися, щоб допомогти військовим зусиллям. У тому числі і кіноіндустрія, якій намагається допомогти Венеціанський кінофестиваль, пише Marca.

З цієї причини 6 вересня вони організують Український день, що включатиме низку панелей і зустрічей, які підтримають Україну та її кіноіндустрію. Головна організація фестивалю, фонд Венеціанської бієнале, «підтверджує свою солідарність з українським народом і трагедією, яку він переживає». Це є наслідком подібних ініціатив на підтримку України, які організовує Бієнале у рамках секції образотворчого мистецтва та архітектури.

Фестиваль відбудеться у Spazio Incontri Venice Production Bridge у готелі Excelsior і включатиме вступ президента Бієнале Роберто Чікутто та художнього керівника Альберто Барбера.

Буде кілька панельних дискусій, перша під назвою «Українська кіноіндустрія під час війни» (The Ukrainian Film Industry During the War) — вона включатиме презентацію про стан справ від голови Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук.

Наступна панель буде називатися «Фільмування з Україною: підтримка та співпраця» (Filming With Ukraine: Support and Cooperation) і в ній візьмуть участь декілька продюсерів: Артем Колюбаєв, який є головою Ради з питань кінематографії країни; Вікторія Ярмощук, голова Української кінематографічної асоціації; Сергій Лавренюк, який очолює Українську асоціацію кіноіндустрії; Андрій Ногін, який, окрім продюсерства, очолює ГО «УкрКіноФест»; і режисер Філіп Азуле.

Модеруватиме обидві панелі актор, продюсер та телеведучий Володимир Остапчук.