У Маріуполі китаянка заспівала «Катюшу» на руїнах драмтеатру: реакція України

У Маріуполі китаянка заспівала «Катюшу» на руїнах драмтеатру: реакція України

На руїнах зруйнованого росіянами драмтеатру в Маріуполі китаянка заспівала воєнну пісню радянських часів «Катюша» китайською мовою. Міністерство закордонних справ (МЗС) ініціювало заборону на в’їзд усім «гастролерам» з Китаю, пише Babel.

Про це 8 вересня повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

«Виконання китайською „оперною співачкою“ Ван-Фан пісні „Катюша“ на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей — приклад повної моральної деградації», — пише Ніколенко.

За його словами, до тимчасово окупованого Маріуполя також прибула група китайських блогерів, і це порушує законодавство України.

Ніколенко додає, що Україна поважає територіальну цілісність Китаю та очікує від китайської сторони пояснень щодо мети перебування китайських громадян у Маріуполі та маршруту, яким вони потрапили в окуповане місто.

16 березня 2022 року російський бомбардувальник скинув авіабомбу на будівлю Маріупольського драмтеатру. Міська рада повідомила, що приблизно 300 людей загинули в театрі, але розслідування Associated Press вказує на цифру в майже 600 людей.