Майже 80% українців вважають Зеленського відповідальним за корупцію в уряді

Майже 80% українців вважають Зеленського відповідальним за корупцію в уряді

Більшість українців вважає, що президент Володимир Зеленський несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та військових адміністраціях, пише Ukrainska Pravda.

Про це свідчить дослідження за результатами опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології у липні 2023 року.

Соціологи зазначають, що станом на початок липня 2023 року 78% респондентів вважали, що президент України безпосередньо відповідає за корупцію в уряді та військових адміністраціях. Не погодилися з цим твердженням лише 18% респондентів.

Старші українці — більш вимогливі до глави держави, ніж молоді люди. 70% респондентів у віці 18-29 років погоджуються, що за корупцію відповідає глава держави. Цей показник вищий серед людей віком 60 та більше — 81%.

Інших істотних відмінностей, пов’язаних з особистим матеріальним становищем чи регіоном проживання респондентів, не виявлено.

Очне опитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, виконувалося з 3 по 17 липня 2023 року в усіх областях України, крім АР Крим та Донецької, Луганської та Херсонської областей.

У Запорізькій та Харківській областях опитування проводили на підконтрольних Україні територіях, на яких не ведуться бойові дії. Опитано 2011 респондентів старше 18 років.