Invictus Games 2023: Україна показала найкращий результат за всю історію участі

Invictus Games 2023: Україна показала найкращий результат за всю історію участі

Збірна України взяла участь в Іграх Нескорених, Invictus Games 2023, які проходили в німецькому Дюссельдорфі та днями добігли кінця, нагадує Espreso Global.

Збірна України на Invictus Games 2023 була представлена найбільшою командою у своїй історії — 25 учасників. Серед них військовослужбовці та ветерани ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та добровольчих батальйонів.

Українці змагалися у 9 видах спорту: легка атлетика, паверліфтинг, веслування, плавання, стрільба з лука, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол на візках і настільний теніс, який цього року дебютував у програмі Ігор Нескорених.

Низка українських учасників також змагалися в регбі на візках у складі єдиної команди, до якої входили військові з різних країн.

Головна мета Invictus Games — не медалі, а реабілітація поранених бійців та ветеранів. Але протягом 7 днів змагань учасники були нагороджені за найкращі результати в різних номінаціях залежно від характеру травм.

Українці здобули 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних і 8 бронзових. Для України це найкращий результат з моменту дебюту на Іграх у 2017 році.