Американці дедалі менше підтримують фінансування оборони України: опитування

Американці дедалі менше підтримують фінансування оборони України: опитування

Відповідно до нового опитування Reuters/Ipsos, опублікованого в четвер, громадська підтримка фінансування оборони України в США зменшується. Про це пише NY1.

Лише 41% респондентів сказали, що Вашингтон повинен надати Україні зброю, 35% не погодилися з цим, а 24% не впевнені, за даними дводенного опитування, яке завершилося в середу.

Опитування 1005 дорослих американців показує зниження підтримки постачання американської зброї з травня, коли 46% американців підтримали це, а 29% були проти.

Підтримка падає серед республіканців і демократів. Демократична підтримка озброєння України впала з 61% у травні до 52% цього тижня, підтримка республіканців впала з 39% у травні до 35%.

Третина демократів і більш ніж половина республіканців в останньому опитуванні погодилися, що проблеми України «не наша справа, і ми не повинні втручатися».

США надіслали Україні близько 77 мільярдів доларів допомоги з початку повномасштабної війни з Росією з лютого 2022 року, включаючи майже 50 мільярдів доларів у вигляді зброї, обладнання та матеріально-технічної підтримки. У липні президент Байден попросив у Конгресу додаткові 24 мільярди доларів, щоб допомогти з додатковою кількістю військового обладнання та гуманітарної та економічної допомоги до кінця 2023 року, але невідомо, чи він їх отримає.

Палата представників не погодилася на прохання про фінансування України, коли вона схвалила проміжний захід, щоб зберегти фінансування уряду до 17 листопада. Після усунення Кевіна Маккарті з посади спікера Палати представників і подальших потрясінь, які це спричинило в Конгресі, залишається ще менше впевненості, що президент зможе забезпечити гроші для України.