Спеціальна представниця США з питань відновлення України приїхала до Києва

Спеціальна представниця США з питань відновлення України приїхала до Києва

Спеціальна представниця США з питань відновлення України Пенні Пріцкер прибула до Києва 16 жовтня. Цей візит став її першим після її призначення на цю посаду 14 вересня, а раніше вона відвідувала українську столицю як голова Департаменту торгівлі. Про це розповідає Obozrevatel.

Про прибуття Пенні Пріцкер повідомила пані Посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Дуже тепло вітаємо вас із поверненням до Києва, Секретар Пріцкер!» — написала вона в соцмережах. Також Бріжит Брінк опублікувала фото, на якому вони удвох перебувають на київському вокзалі.

Під час візиту до української столиці Пріцкер зустрілась з Президентом України Володимиром Зеленським, а також з керівником Національного антикорупційного бюро України Семеном Кривоносом та головою Спеціальної антикорупційної прокуратури Олександром Клименком.

«Звикайте бачити мене тут, тому що я повернуся. Це перша з багатьох поїздок, які я здійсню сюди. І, як сказав президент Байден: хочу запевнити народ України, що ви можете розраховувати на нашу підтримку», — наголосила спецпредставниця США.

20 вересня Пенні Пріцкер вже зустрічалася з Зеленським у Нью-Йорку.

14 вересня президент США Джо Байден призначив її на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. Вона працюватиме з українським урядом, G7, ЄС, міжнародними фінансовими установами, партнерами та приватним сектором США, щоб допомогти сформувати майбутнє України.

Зокрема, вона очолить розробку пріоритетів через Міжвідомчу платформу координації донорів, щоб узгодити їх з потребами України та заохотити країни збільшити підтримку України.