Сара Джессіка Паркер стане продюсеркою фільму про українських артистів балету

Сара Джессіка Паркер стане продюсеркою фільму про українських артистів балету

Відома американська акторка Сара Джессіка Паркер планує стати виконавчою продюсеркою документального фільму про групу українських артистів балету. Про це повідомляє The Messenger.

Зірка серіалу «Секс у великому місті» не є чужинкою у світі танцю: зараз вона є віце-головою ради директорів New York City Ballet. Документальний фільм «Перший ряд» (Front Row) наразі перебуває на стадії пост-продакшну і, за оцінками, буде готовий до 2024 року.

Фільм, зрежисований Міріам Ґутман, розповідає про групу українських танцюристів, які створюють нову балетну трупу, перебуваючи в еміграції, під назвою «Об’єднаний український балет».

Перебуваючи у Вашингтоні, округ Колумбія, заради важливого виступу, один із провідних артистів балету подружився з військовим, який втратив обидві ноги у війні проти Росії на Державному кордоні. Поки їхня дружба розвивається, військовий має намір танцювати з балетною трупою, не дозволяючи інвалідності зупинити себе.

«Стрічка демонструє наполегливість і стан людей на тлі каральної війни, — поділилася Паркер з Variety. — Надати цим танцюристам міжнародну платформу, щоб розповісти свої історії через силу, красу та жорсткість балету, — велика честь».

Фільм також дозволить глядачам зазирнути всередину жахів війни через відеодзвінки між танцюристами та їхніми родинами вдома, демонструючи почуття провини вцілілих, з яким українці можуть зіткнутися, перебуваючи поза домом.