Голова Департаменту транспорту США зустрівся з Зеленським у Києві

Голова Департаменту транспорту США зустрівся з Зеленським у Києві

Сьогодні, 8 листопада, до столиці України прибув Голова департаменту транспорту Сполучених Штатів Америки Піт Буттіджедж, пише RBC Ukraine.

Першою про це у своєму Twitter (тепер X) написала посол США в Україні Бріджит Брінк, яка зустріла Буттіджеджа на вокзалі у столиці України. Про візит американського чиновника до Києва заздалегідь не повідомлялося.

Пані Посол виклала у мережу спільне фото з американським чиновником на київському Центральному вокзалі, додавши слова привітання з візитом.

Брінк також уточнила, що сьогоднішній меседж американської сторони чіткий: Сполучені Штати підтримують Україну та український народ.

Пізніше президент України Володимир Зеленський зустрівся з Буттіджеджем, наголосивши, що візити урядовців з Америки є «потужним сигналом незмінної підтримки нашої країни з боку американського народу, Президента США та його адміністрації, Конгресу й обох партій».

Зазначається, що сторони обговорили можливості подальшого розвитку альтернативного гуманітарного маршруту в Чорному морі для транспортування української експортної продукції, та приділили увагу координації спільних дій щодо відновлення інфраструктури України.

«Надзвичайно зацікавлені в розвитку мережі залізничного транспорту України, що важливо й для посилення нашої взаємодії з європейськими країнами. Сполучені Штати мають значний потенціал для надання Україні відповідної допомоги», — наголосив Зеленський.