Білий дім оприлюднив тривожні новини щодо допомоги Україні

Білий дім оприлюднив тривожні новини щодо допомоги Україні

Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі в середу заявив журналістам, що Сполучені Штати використали 96% коштів, виділених Україні. Про це пише Newsweek.

«Із загального обсягу коштів, які були надані Україні з початку війни, а це понад 60 мільярдів доларів — і це не лише безпекова допомога, це економічна, фінансова та гуманітарна допомога — ми використали приблизно 96% з того, що залишилося», — сказав Кірбі під час пресконференції.

Минулого місяця президент Джо Байден подав до Конгресу запит на 106 мільярдів доларів, які підуть на військову та гуманітарну допомогу Ізраїлю та Україні, а також на гуманітарну допомогу Газі. У цьому запиті для України було виділено 61,4 мільярда доларів.

Прохання про допомогу зустріло опір багатьох консервативних законодавців, у тому числі нового спікера Палати представників Майка Джонсона. У той час як Палата схвалила виділення коштів для Ізраїлю, минулого тижня Джонсон оголосив, що «до України перейдемо найближчим часом», але наполягав на тому, щоб США спочатку запровадили жорсткішу політику безпеки на кордоні.

У середу Кірбі повторив, що Сполучені Штати все ще підтримують Україну у війні, наголошуючи на необхідності додаткової допомоги.

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр зазначила, що оголошений у п’ятницю пакет безпеки Києву в розмірі 425 мільйонів доларів призвів до того, що сума коштів, все ще доступних Україні, зараз є низькою.

«Ми починаємо надавати Україні менші пакети [президентських повноважень], щоб розтягнути нашу здатність підтримувати Україну якомога довше», — сказала Жан-П’єр журналістам.