У питаннях щодо України виборці США довіряють Трампу більш ніж Байдену: Bloomberg

У питаннях щодо України виборці США довіряють Трампу більш ніж Байдену: Bloomberg

Відповідно до опитування, проведеного Bloomberg News і Morning Consult, виборці з «хитких» штатів США вважають витрати на безпеку кордону більш важливою, ніж збільшення допомоги Ізраїлю та Україні, повідомляє Wispolitics.

Bloomberg News і Morning Consult відстежували ключові проблеми та закономірності виборів у семи штатах: Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсільванія та Вісконсин.

Приблизно в три рази більше виборців (9%) сказали, що імміграція є для них головною проблемою на президентських виборах 2024 року, ніж ті, хто сказав те саме про війну Ізраїлю та ХАМАС (3%). Близько 68% респондентів сказали, що вони схвалюють фінансування охорони кордону, це більше, ніж 61%, які підтримують допомогу Ізраїлю, або 58%, які підтримують допомогу Україні.

Результати опитування свідчать про те, що зосередженість адміністрації Байдена на національній безпеці — підтримка Ізраїлю та України — не є першочерговою турботою для виборців, яких йому потрібно залучити.

Проте респонденти сказали, що більше довіряють Дональду Трампу в керуванні війною Ізраїлю та ХАМАСу, ніж Байдену (44% проти 31%), і більше віддають перевагу колишньому президенту в питаннях щодо російсько-української війни з перевагою в 11 балів.

Опитування 4922 зареєстрованих виборців проводилося з 30 жовтня по 7 листопада.