Сенатор США: Третя світова коштуватиме дорожче, ніж підтримка України

Сенатор США: Третя світова коштуватиме дорожче, ніж підтримка України

Сенатор-республіканець США Піт Рікеттс заявив, що Сполучені Штати та їхні союзники повинні допомогти Україні зупинити президента Росії Володимира Путіна, оскільки в іншому випадку Сполученим Штатам доведеться заплатити набагато вищу ціну, пише Yahoo.

Рікеттс провів порівняння між Путіним і Гітлером, зазначивши, що лідер Кремля взяв на себе умовну мантію Петра Першого, ностальгує за Російською імперією та використовує аргументи, що нагадують Гітлера про «німців, які живуть за межами Німеччини», коли говорить про потребу захистити «росіян, які живуть за межами Росії».

«Але якщо Путін досягне успіху в Україні, а потім вирішить вторгнутися в країни Балтії, це буде Третя світова війна, і тоді ваш син буде воювати в Європі», — сказав Рікеттс.

Сенатор підкреслив, що мільйони жертв Другої світової війни могли б бути врятовані, якби світ із самого початку серйозно сприйняв слова Гітлера; тому зараз країни-союзники повинні усвідомити реальність загроз Путіна, підкреслив сенатор.

«Я вважаю, що це повідомлення нам потрібно донести до американців, сказати: «Дивіться, це наші інтереси. Так, ми допомагаємо Україні, але це для того, щоб переконатися, що наші хлопці та дівчата знову не воюватимуть у Європі. Ми намагаємося цього уникнути», – підсумував Рікеттс.