В Офісі президента України припустили, коли і як може закінчитися війна

В Офісі президента України припустили, коли і як може закінчитися війна

Коли закінчиться війна в Україні з російськими окупантами, поки що невідомо, але порівняно зі 100-метрівкою наші Збройні сили вже подолали 70 метрів, заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Про це пише RBC Ukraine.

Єрмак зазначив, що ніхто точно не знає, коли закінчиться війна. Однак, за його словами, це може відбутися дуже раптово.

«І саме для цього все робиться. Багато факторів, які впливають на це. Але все ж таки, якщо порівнювати із забігом на 100 метрів, то я вважаю, що 70 метрів ми вже пробігли. Але ці останні 30 є найважчими», — зазначив керівник Офісу президента.

Раніше президент Володимир Зеленський також заявляв, що Україна перебуває на останній стадії війни, але ця стадія може бути найважчою. Однак військові експерти не завжди згодні. Так, на думку військово-політичного експерта групи «Інформаційний спротив» Олександра Коваленка, це не останній етап війни, а лише її середина.

«Можливо, це трохи цинічно прозвучить, але я дивлюся на війну математично. Дивлюсь і на плацдарми, і на кількість військ, і на можливості, і на співвідношення сил і засобів. І, на мій погляд, найважче на війні це ще попереду. Це ще не найскладніше. Ми в кращому випадку десь посередині», — пояснив він.

За словами Коваленка, найважчим буде час війни, коли українські Збройні Cили звільнять лівобережну частину Херсонської області та Запорізьку область.

«І тоді вони будуть на лінії фронту з Донецькою та Луганською областями. І ми визначимося з подальшим курсом дій щодо тимчасово окупованого Криму. Ось тут і почнеться найважче. Поки що ми в середині. Це моя особиста думка», — резюмував експерт.