Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу: тепер їх 33

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу: тепер їх 33

Американський штат Айова на честь 90-х роковин Голодомору видав прокламацію про визнання штучного голоду геноцидом українського народу.

Про це повідомила пані Посол України в США Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

«Штат Айова видав прокламацію з нагоди 90-роковин Голодомору та став 33-ім штатом США і восьмим штатом консульського округу Consulate General of Ukraine in Chicago, який визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу та проголосив листопад місяцем пам‘яті про український Голодомор-геноцид в Україні. Щиро вдячні губернаторці штату Айова Кім Рейнольдс за солідарність з Україною», — написала пані Посол.

Маркарова подякувала Генеральному консулу України в Чикаго Сергію Коледову та громаді українців за активну роботу з вшанування пам’яті про жертв Голодомору.

Пані Посол також ще раз запросила усіх приєднатись до церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору у Вашингтоні 25 листопада о 16:30 біля Меморіалу жертвам Голодомору.

Нагадаємо, що днями штат Вайомінг теж визнав Голодомор геноцидом українського народу, ставши 32-м штатом США, який це зробив.