14-річна українка з синдромом Дауна, яка живе у Сакраменто, підкорила Голлівуд

14-річна українка з синдромом Дауна, яка живе у Сакраменто, підкорила Голлівуд

Після прогулянки по червоній доріжці «Барбі» 14-річна дівчина дебютує в повнометражному фільмі в новому приквелі — і сподівається надихнути інших, розповідає про неї Yahoo.

Софії Санчес було лише 7 років, коли вона зробила свій перший глибокий вплив на поп-культуру. У відео, опублікованому у Facebook під назвою «Down Syndrome Is Not Scary», мама Софії Дженніфер зняла, як її дитина відповідає на низку запитань.

«Ти можеш щось зробити?» — запитує Дженніфер.
«Так, я можу все, що захочу!» — рішуче відповідає Софія.
«Ти розумна?»
«Так, я розумна!»
«У тебе синдром Дауна?»
«Так, у мене синдром Дауна».
«А чи страшний синдром Дауна?»
«Ні, синдром Дауна — це не страшно!»

Відео швидко стало вірусним, набравши 5 мільйонів переглядів і охопивши національне висвітлення на ABC News, CBS News і популярному агрегаторі Now This News. Сім років потому Санчес не зупинилась. Вона з’явилася в рекламі для Old Navy і Target, надихнула незліченну кількість дітей книгами You Are Enough і You Are Loved, а також розпочала акторську кар’єру з появою в телевізійному серіалі Switched at Birth і короткометражному фільмі For Paloma.

Минулих вихідних відбулася найвідоміша поява Санчес. Вона грає дівчину, змушену вступити в битву на виживання в довгоочікуваному приквелі «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes», який зібрав майже 100 мільйонів доларів по всьому світу.

Народжена в Україні та усиновлена американськими батьками з дитячого будинку в Дніпрі, тепер Санчес живе в Рокліні, регіон Сакраменто, з матір’ю, батьком, трьома братами (один з них також має синдром Дауна), двома собаками та одним котом.

За кілька місяців до виходу «Голодних ігор» Санчес пройшлася рожевою доріжкою на прем’єрі найбільшого блокбастера року «Барбі», представляючи Барбі з синдромом Дауна. У 2024 році у Санчес вийде третя книга (You Are Brave), вона виступить на TED Talk і нещодавно вона записала озвучку для Nickelodeon.

«Українська акторка у «Голодних іграх» — так Софія підписала себе в Instagram.