Дружину голови розвідки Буданова отруїли: що відомо про її стан

Дружину голови розвідки Буданова отруїли: що відомо про її стан

Дружина голови розвідки України генерал-лейтенанта Кирила Буданова Маріанна була отруєна важкими металами, повідомив BBC Ukrainian речник військової розвідки країни.

За словами Андрія Юсова, у кількох інших співробітників агентства також були легкі симптоми отруєння. Скільки саме, він не уточнив.

Раніше джерело в українській розвідці повідомило BBC, що пані Буданова перебуває на лікуванні в лікарні після того, як захворіла. Сайт Babel написав, що Маріанна була доставлена ​​до лікарні після того, як почувалася погано протягом «тривалого періоду часу». Вона завершує курс лікування і буде під наглядом лікарів в Україні.

Жодних подробиць щодо типу важкого металу, підозрюваного в отруєнні пані Буданової, не повідомляється. Однак неназваний чиновник уточнив, що речовини «жодним чином не використовувалися в повсякденному житті або військових операціях». Раніше цього року генерал Буданов заявив, що вони з дружиною живуть в його офісі з лютого 2022 року з міркувань безпеки.

«Українська правда» з посиланням на власні джерела повідомила, що отруєння підтвердилося після аналізів. Повідомляється, що Будановій, швидше за все, давали отруєну їжу, але вона «почувається краще» після завершення початкового курсу лікування.

Маріанна Буданова 1993 року народження, має ступінь магістра психології, викладає юридичну психологію студентам-поліцейським. Раніше займалася політикою, працювала радницею мера Києва. У 2022 році вона розповіла журналу Elle, що у 2015-17 роках також працювала волонтеркою у військовому шпиталі Києва.

На початку цього року Юсов заявляв, що на генерала Буданова було скоєно понад 10 замахів.