Американський генерал у відставці: «США не повністю віддані перемозі України»

Американський генерал у відставці: «США не повністю віддані перемозі України»

США досі не змогли повністю докласти зусиль для перемоги України у війні проти Росії, а допомоги, наданої Вашингтоном, було достатньо лише для того, щоб утримати Україну в боротьбі. Про це заявив генерал США у відставці Бен Ходжес, колишній командувач армією США в Європі, розповіли ERR.

«Наша готовність взяти на себе зобов’язання щодо справжньої перемоги України є ключовою, і поки що ми цього не зробили. Я пишаюся тим, що надали США, але цього було достатньо лише для того, щоб утримати Україну в боротьбі», — сказав Ходжес.

За словами Ходжеса, в Пентагоні є ті, хто критично ставиться до контрнаступу України, який розглядається як частковий провал, що призвів до глухого кута у війні.

«Ми б ніколи не відправили американських солдатів для цієї атаки, не досягнувши повної переваги в повітрі й не надавши величезну кількість інженерного обладнання для прориву, і таке інше», — пояснив він.

Одним із тих, хто закликав до мирних переговорів, був колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер, який вважає, що Україна може піти на територіальні поступки Росії в обмін на членство в НАТО. Проте Ходжес не бачить, щоб Україна сідала за стіл переговорів із російськими лідерами після всього, що сталося досі.

«Хто у світі думає, що ви можете досягти мирного врегулювання з президентом Володимиром Путіним при владі, і, по-перше, очікує, що він виконає це? І, по-друге, що життя стане кращим для будь-кого?» — запитав Ходжес.

Олександр Вершбоу, колишній заступник генерального секретаря НАТО, теж висловив свою думку щодо подальшого розвитку подій.

«Зрештою, найнадійнішим і найефективнішим засобом стримування будь-якої майбутньої російської агресії є залучення України до НАТО. Це завершить інтеграцію до Європи, яку так грубо перервав Путін своїм повномасштабним вторгненням».