Спікер Палати представників висловив «упевненість та оптимізм» щодо допомоги Україні

Спікер Палати представників висловив «упевненість та оптимізм» щодо допомоги Україні

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив у понеділок, що він «впевнений і оптимістичний», що Конгрес зможе схвалити допомогу Ізраїлю та Україні до Різдва. Про це повідомляє Axios.

Нагадаємо, що наразі Конгрес бореться з відповіддю на війни в Україні та на Близькому Сході, але дисфункція нижньої палати перешкоджає його здатності приймати закони.

«Ізраїль є головним пріоритетом для Сполучених Штатів, і підтримка нашого союзника є надзвичайно важливою. Україна — ще один пріоритет. Звичайно, ми не можемо дозволити Володимиру Путіну пройти маршем через Європу. І ми розуміємо необхідність надання допомоги Україні. Якщо Україні потрібна додаткова допомога — яку більшість членів Конгресу вважають важливою — ми також повинні працювати над зміною нашої власної прикордонної політики», — сказав спікер.

Ці коментарі прозвучали через день після того, як лідер більшості в Сенаті Чак Шумер пообіцяв надати пакет екстреної допомоги з фінансуванням для Ізраїлю, України, Тайваню та, можливо, охорони кордону вже наступного тижня.

«У нас є відчуття невідкладності щодо цього, і також є крайні терміни. Тому я впевнений і оптимістично налаштований, що ми зможемо це зробити», — сказав він.

Проте законопроєкт про додаткові витрати, прийнятий Сенатом, швидше за все, призведе до напружених переговорів з Палатою представників.