Вступ України до ЄС: виконано майже всі умови для початку переговорів

Вступ України до ЄС: виконано майже всі умови для початку переговорів

Очікується, що після саміту лідерів ЄС у грудні буде оголошено про початок процесу вступу України до Європейського Союзу.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн висловила свої враження від того, як Україна реалізує глибокі структурні реформи, особливо враховуючи виклики війни.

«Україна виконала всі необхідні вимоги майже з усіх семи кроків, які ми просили її зробити, коли вона стала країною-кандидатом», — наголосила фон дер Ляйєн під час виступу на заході, організованому Politico.

Президентка Єврокомісії зазначила, що Україна вже виконала 90% необхідних реформ за вимогами Євросоюзу. Вона висловила думку, що процес перемовин міг би й початися негайно, але для його успішної реалізації Києву слід завершити ще деякі важливі реформи.

Нагадаємо, що 8 листопада Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори про вступ України до Європейського Союзу, і після цього президент Зеленський підписав указ про підготовку до них.

Офіційне оголошення про початок перемовин очікується після грудневого саміту лідерів ЄС у Брюсселі, якщо це рішення підтримають усі країни-члени.