Україна отримала лише 300 тисяч снарядів з обіцяного Євросоюзом мільйона

Україна отримала лише 300 тисяч снарядів з обіцяного Євросоюзом мільйона

Європейський Союз наразі поставив Україні близько 300 тисяч із обіцяного мільйона снарядів, заявив у середу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час засідання НАТО в Брюсселі. Про це пише US News.

У розмові з журналістами в кулуарах заходу Кулеба закликав до більшої взаємодії оборонної промисловості України та НАТО, щоб забезпечити Києву постачання, необхідні для перемоги над Росією.

«Нам потрібно створити євроатлантичний спільний оборонно-промисловий простір», — сказав Кулеба, додавши, що це забезпечить безпеку як України, так і самих країн НАТО.

Протягом останніх місяців Київ взяв участь у злагодженій спробі спонукати провідних світових виробників зброї розпочати діяльність в Україні, що є частиною спроби диверсифікувати свою залежність від зброї та боєприпасів, наданих його союзниками.

Кулеба відкинув твердження журналістів про те, що війна зараз нібито зайшла в глухий кут, оскільки українська літня контрнаступальна операція не змогла повернути значну кількість території, окупованої Росією.

«Немає безвихідної ситуації», — сказав він, перш ніж перейти до іншого запитання.