Деякі штати США отримали мільярди інвестицій завдяки допомозі Україні

Деякі штати США отримали мільярди інвестицій завдяки допомозі Україні

Адміністрація Байдена поширює на Капітолійському пагорбі інформацію про те, які штати США скористалися мільярдами доларів, витраченими на озброєння України. Білий дім робить це, намагаючись отримати більше підтримки республіканців, які голосували проти допомоги для Києва, пише Reuters.

Попри те, що троє з восьми республіканських членів Конгресу від Пенсильванії голосували проти фінансування, дані показують, що штат отримав 2,364 мільярда доларів — найбільше серед інших штатів — у вигляді витрат та інвестицій у виробництво зброї та боєприпасів.

У Техасі 18 із 25 представників Республіканської партії проголосували проти допомоги Україні. Водночас Техас отримав 1,45 мільярда доларів на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншої зброї. В Аризоні троє з шести представників республіканців проголосували проти допомоги, в той час як у штат влилося 2,196 мільярда доларів.

Під час свого останнього запиту на 106 мільярдів доларів нових коштів для України, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанського регіону та охорони кордону президент США Джо Байден наголосив, що зброя для України дорівнює робочим місцям для американців.

Він зазначив, що частина грошей піде американським компаніям на заміну обладнання, відправленого за кордон, і згадав ракетні системи Patriot, які виробляє RTX Raytheon в Аризоні, і «артилерійські снаряди, вироблені в 12 штатах по всій країні», назвавши Пенсильванію, Огайо і Техас.

Компанії в чотирьох штатах на карті адміністрації Байдена — Аризона, Пенсильванія, Арканзас і Вісконсин — є домом для виробничих потужностей, що разом отримують контракти на загальну суму понад 1 мільярд доларів на свою продукцію, яка допомагає Україні. Інші контракти на 18 мільярдів доларів розподілені по виробничих потужностях, розташованих у понад двох десятках інших штатів.