СБУ підірвали Байкало-Амурську магістраль, паралізувавши шлях РФ до Китаю

СБУ підірвали Байкало-Амурську магістраль, паралізувавши шлях РФ до Китаю

Повідомляється, що головне залізничне сполучення Росії з Китаєм було паралізоване після того, як Служба безпеки України підірвала тунель у російській Республіці Бурятія. Про це пише Newsweek.

Вибухи в Північномуйському тунелі були організовані Службою безпеки України (СБУ), «паралізувавши єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ і Китаєм», повідомляє в четвер РБК-Україна з посиланням на обізнані джерела.

В СБУ заявили Newsweek, що офіційно не можуть ні підтвердити, ні спростувати причетність до інциденту, але додали, що «смерть — єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам, які принесли на нашу землю війну, жертви та насильство».

«Про те, хто стоїть за тією чи іншою справою, ми зможемо говорити після нашої Перемоги. Яка обов’язково настане найближчим часом», — додали в СБУ.

Північномуйський тунель — залізничне сполучення на Байкало-Амурській магістралі (БАМ) у північно-західній Бурятії. Радянська БАМ є важливою транзитною залізницею, яка проходить через Сибір і використовується для доставляння вантажів до Азії. Це одна з найдовших у світі залізничних мереж, яка простягається приблизно на 4300 кілометрів або майже 2700 миль.

Джерело РБК-Україна повідомило, що Росія використовувала маршрут для військових постачань. «Українська правда» також повідомляла, що тунель підірвала СБУ, і що БАМ є єдиним великим залізничним сполученням між Росією та Китаєм і використовувався для транспортування військових вантажів.