США вводять санкції проти компаній, які допомагали РФ незаконно продавати нафту

США вводять санкції проти компаній, які допомагали РФ незаконно продавати нафту

Уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти трьох компаній з різних країн, а також трьох суден, залучених до схем з продажу російської нафти вище за встановлений ціновий ліміт, повідомляє Ukrinform.

Про це йдеться в офіційній заяві Управління з контролю за іноземними активами Департаменту фінансів США.

«Сьогодні Управління контролю за іноземними активами Департаменту фінансів США (OFAC) накладає санкції на три організації та визначає як заблоковану власність три судна, які користувалися послугами коаліції Price Cap Coalition, перевозячи російську сиру нафту вище узгодженої коаліцією максимальної ціни», — йдеться у заяві.

Водночас нагадується, що в грудні 2022 року набув чинності міжнародний ліміт цін на сиру нафту з РФ з обмеженням у 60 доларів за барель.

«Судна NS Champion, Viktor Bakaev і HS Atlantica перевозили російську сиру нафту марки Urals ціною вище 70 доларів за барель після того, як набув чинності ліміт цін на сиру нафту», — повідомили в OFAC.

Крім того, ці три судна користувалися послугами США при транспортуванні сирої нафти російського походження. За порушення їх занесли до чорного списку.

Санкції також введені проти Sterling Shipping Incorporated і Streymoy Shipping Limited, розташованих в Об’єднаних Арабських Еміратах, і ліберійської компанії HS Atlantica Limited. Вони є зареєстрованими власниками трьох суден, які транспортували російську нафту.