«Ми не відступаємо, я задоволений»: Зеленський прокоментував контрнаступ в інтерв’ю AP

«Ми не відступаємо, я задоволений»: Зеленський прокоментував контрнаступ в інтерв’ю AP

Президент України Володимир Зеленський визнав, що давно запланований літній контрнаступ його країни не дав тих результатів, на які багато хто, включно з ним, сподівалися. Про це він заявив в інтерв’ю топовому американському виданню Associated Press.

«Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою армією у світі, я задоволений, — сказав він AP. — Ми втрачаємо людей, я не задоволений. Ми не отримали всю зброю, яку хотіли, я не можу бути задоволений, але я також не можу занадто багато скаржитися».

Зеленський сказав, що відсутність руху вперед ЗСУ пояснюється головним чином тим, що вони не отримали необхідної зброї від союзників.

«Ми хотіли швидших результатів. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт», — зазначив президент. Але він додав, що це не привід для капітуляції.

Президент України також сказав AP, що, на його думку, війна Ізраїлю та ХАМАС відволікає увагу від ситуації в Україні в критичний момент.

«Війна тут повномасштабна, складна, велика, глобальна. Найбільша війна з часів Другої світової. Тому ми розуміємо, які виклики можуть виникнути, якщо фокус уваги наших союзників буде розсіяним, — підкреслив він. — Розумієте, увага дорівнює допомозі».

Зеленський додав, що хоче наростити внутрішнє виробництво зброї в Україні, щоб не залежати від зовнішніх постачальників.