У США майже закінчилися гроші, щоб допомогти Україні – Білий дім

У США майже закінчилися гроші, щоб допомогти Україні – Білий дім

Директорка з питань бюджету Білого дому Шаланда Янг попередила в листі до спікера Палати представників Республіканської партії Майка Джонсона та інших лідерів Конгресу в понеділок, що США бракує часу та грошей, щоб допомогти Україні захищатись від Росії, пише Reuters.

У жовтні адміністрація президента Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням виділити майже 106 мільярдів доларів для фінансування амбітних планів допомоги Україні, Ізраїлю та захисту кордону США. У листі, оприлюдненому Білим домом, Янг зазначила, що припинення фінансування та надходження зброї в Україну збільшить ймовірність перемог Росії.

«Я хочу чітко пояснити: без дій Конгресу до кінця року у нас закінчаться ресурси, щоб закупити більше зброї та обладнання для України та забезпечити обладнання з військових запасів США, — написала вона. — Немає жодного чарівного джерела фінансування, щоб зустріти цей момент. У нас закінчилися гроші — скоро сплине й час».

Янг сказала, що союзники США посилили підтримку України, але підтримку Вашингтона неможливо замінити.

«Я повинна підкреслити, що допомога Україні в самообороні та забезпеченні її майбутнього як суверенної, демократичної, незалежної та квітучої нації сприяє інтересам нашої національної безпеки», — сказала Янг.

Лист також надійшов лідеру республіканців у Сенаті Мітчу МакКоннеллу, лідеру демократів у Палаті представників Хакіму Джеффрісу та лідеру демократів у Сенаті Чаку Шумеру.

«Це запобігає більш широкому конфлікту в регіоні, який може залучити НАТО і поставити під загрозу сили США, і стримує майбутню агресію, більш убезпечуючи нас усіх», — сказала вона.