Українські коти допомагають захисникам та захисницям на фронті

Українські коти допомагають захисникам та захисницям на фронті

Військові зі Збройних сил України кажуть, що їхні окопи восени та взимку кишать зміями, щурами та мишами, повідомляє Mirror. Справжнім порятунком від навали хижаків стають коти.

Деякі війська залучили бродячих і навіть домашніх котів, щоб допомогти впоратися з цими істотами. Вважається, що російські сили вторгнення теж стикаються з подібною проблемою у своїх бліндажах. Хижі дрібні тварини рятуються від холоду, їх приваблює запах їжі та тепло вогню. Змії, яких в Україні налічується дев’ять видів, потім приповзають в окопи, щоб полювати на мишей і щурів.

В одному звіті українське військове джерело зазначає: «Численні зображення з фронту показують, що нашестя гризунів і змій стало серйозною проблемою як для Збройних сил України, так і для російських військ. Один боєць знайшов двох змій, а інші знайшли мишей, які бігають під матрацами та вибігають зі спальних мішків».

Особливо часто зустрічаються миші, які заважають солдатам спати, кусають їх, їдять їжу та гризуть спорядження, навіть зброю. Один військовий розповів телеканалу: «Прокинувшись, завжди ловиш двох-трьох мишей, які заповзають у спальний мішок. Не особливо приємно, коли тебе кусають за палець».

Саме тому українські війська «вербують» котів та кішок, які живуть з бійцями в окопах та допомагають впоратися із нашестям інших хижих тварин. Деякі з цих котів, як-то кіт Шайбік, стали зірками соцмереж і навіть отримали медалі за допомогу військовим.