Путін та Сі Цзіньпін вийшли у фінал номінації «Людина року» журналу TIME

Путін та Сі Цзіньпін вийшли у фінал номінації «Людина року» журналу TIME

Журнал TIME опублікував шортлист номінації «Людина року» за 2023 рік — зірковий список політичних і культурних лідерів, до якого увійшли президент Росії Володимир Путін, лідер Китаю Сі Цзіньпін та британський монарх король Чарльз III, повідомляє Fox News.

До списку також увійшли голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл, співачка Тейлор Свіфт, хіт-фільм «Барбі» та генеральний директор OpenAI Сем Альтман.

У 2022 році TIME визнав президента України Володимира Зеленського «Людиною року», випередивши дев’ять інших осіб або груп, які потрапили у фінал. Також вшанували й дух України на знак визнання опору українців російським загарбникам своєї країни. Цьогоріч Зеленський взагалі не потрапив у шортлист.

Путін, який є у цьогорічному шортлисті, раніше був «Людиною року» 2007 за версією TIME.

Президент Байден назвав Сі «диктатором» у листопаді під час пресконференції, що завершувала американо-китайський саміт у Сан-Франциско. Перше згадування Байдена про Сі як про «диктатора» сталося після того, як китайська повітряна куля-шпигун перетнула континентальну частину США.

Король Чарльз, який нещодавно відсвяткував своє 75-річчя, часом був затьмарений висвітленням пресою принца Гаррі та Меган Маркл цього року, коли його молодший син випустив книгу своїх мемуарів.