Лідер більшості в Сенаті США ініціював голосування щодо допомоги Україні

Лідер більшості в Сенаті США ініціював голосування щодо допомоги Україні

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер у понеділок ініціював перше процедурне голосування щодо додаткового пакета допомоги президента Джо Байдена на 106 мільярдів доларів, зокрема для України та Ізраїлю. Про це пише Ukrinform з посиланням на The Hill.

Голосування має відбутися цього тижня. Шумер сказав, що просування цього заходу є необхідним, оскільки в України закінчуються ресурси, необхідні для продовження війни проти російського вторгнення.

«Я закликаю кожного сенатора подумати, де ми перебуваємо в цей момент історії. Національна безпека Америки під загрозою в усьому світі — в Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні. Додаткова допомога може визначити траєкторію демократії на роки вперед. Ми перебуваємо в моменті історії», — сказав він.

Проте республіканці заявили, що голосуватимуть проти розгляду додаткового законопроєкту, якщо він не міститиме важливих положень щодо посилення безпеки південного кордону США. У цьому випадку документ не буде схвалений у Палаті представників, де більшість складають республіканці.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі сказав журналістам: «Республіканці хочуть, щоб ми проковтнули їхні найскладніші пропозиції, і не зацікавлені в тому, щоб сісти за стіл переговорів і розв’язати це питання».

Важливо зазначити, що президент Зеленський виступатиме перед сенаторами в режимі відеоконференції, розповідаючи про хід війни та важливість нової допомоги.