Сенат США відклав канікули, щоб ще раз проголосувати за допомогу Україні

Сенат США відклав канікули, щоб ще раз проголосувати за допомогу Україні

Поки Палата представників у четвер пішла на різдвяні канікули з планами повернутися у новому році, Сенат вирішив відкласти вихідні та повернутися наступного тижня, щоб домовитися про імміграційний законопроєкт та допомогу Україні та Ізраїлю. Про це пише NBC News.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер оголосив про цю зміну у четвер вдень, наступного дня після того, як учасники переговорів висловили певні ознаки оптимізму щодо досягнення угоди.

«Протягом останніх кількох днів досягнуто значного прогресу в переговорах. Як я вже сказав, якщо ми вважаємо, що щось є важливим та терміновим, ми повинні залишитися та виконати роботу, — сказав Шумер.

«Тож для інформації всіх сенаторів, коли ми закінчимо сьогодні, Сенат повернеться в понеділок, — додав Шумер. — Це дасть учасникам переговорів з Білого дому, демократів і республіканців Сенату час попрацювати протягом вихідних, намагаючись досягти рамкової угоди».

Республіканці в Сенаті кажуть, що імміграційна угода має вирішальне значення для розблокування їхніх голосів за надання допомоги США Україні та Ізраїлю, що є пріоритетом для президента Джо Байдена. Шумер сказав, що Сенат сподівається «вжити заходів, як тільки ми будемо готові просунутися щодо додаткової пропозиції». Деякі демократи сподіваються, що Палата зможе прийняти це наступного тижня, але учасники переговорів ще не погодили рамки.

Білий дім дорікнув республіканцям Палати представників після того, як вони проігнорували пакет фінансування національної безпеки Байдена.

«У той час, як президент Байден наполегливо працює, щоб зробити американські сім’ї щодня більш убезпеченими, республіканці в Конгресі активно підривають наші інтереси національної безпеки — як усередині країни, так і у світі — тому що вони радше підуть у відпустку, ніж займатимуться своєю роботою», — заявив речник Білого дому Ендрю Бейтс у записці.