В офісі Залужного знайшли пристрій для підслуховування: СБУ

В офісі Залужного знайшли пристрій для підслуховування: СБУ

Служба безпеки України заявила в неділю, що виявила «жучок» в одному з офісів Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це повідомляє Barrons.

Звіт надійшов у той момент, коли Україна бореться за підтримку Заходу у своїй війні проти російських військ після того, як літній контрнаступ не зміг досягти значного прогресу на сході та півдні країни.

«Наголошуємо, що обладнання було виявлено не безпосередньо в робочому кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке могло б використовуватися ним для роботи в майбутньому», — йдеться у повідомленні від Служби безпеки.

«За попередніми даними, знайдений пристрій був у неробочому стані», — додали в ньому.

«Пристроїв для зберігання інформації та засобів дистанційної передачі звуку не виявлено. Цей технічний засіб буде направлено на експертизу», — наголошується в повідомленні.

Сам Головнокомандувач підтвердив, що «жучок» було знайдено, але зазначив, що пристрій був встановлений з розрахунку на майбутню зустріч.

«Це приміщення і раніше використовувалося. Але перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися», — сказав Залужний.