США та Україна домовилися про посилення української протиповітряної оборони

США та Україна домовилися про посилення української протиповітряної оборони

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником США з національної безпеки Джейком Салліваном, пише Censor.net.

Сторони домовилися посилити протиповітряну оборону України, зазначає видання з посиланням на офіційний Telegram-канал Андрія Єрмака.

Під час розмови йшлося про наслідки нещодавнього масованого обстрілу території України з боку Російської Федерації з використанням різних видів ракетної зброї та дронів-камікадзе типу «Шахед».

«Поінформував про результати роботи сил ППО України, які збили переважну більшість ворожих повітряних цілей, зокрема й аеробалістичні ракети „Кинджал“. Погодилися з важливістю посилення української протиповітряної оборони. Було відзначено важливість збереження необхідного рівня підтримки ППО України з боку США», — написав керівник Офісу президента України.

Єрмак також висловив щиру подяку команді президента США Джо Байдена за всі зусилля, які вони докладають для того, щоб Конгрес якнайшвидше ухвалив пакет допомоги, якого потребує Україна.

Також Єрмак і Салліван скоординували кроки щодо реалізації планів українсько-американського співробітництва на 2024 рік у всіх сферах, включно з національною безпекою.