У 2023 році в Україні пролунало 6 тисяч повітряних тривог – Зеленський

У 2023 році в Україні пролунало 6 тисяч повітряних тривог – Зеленський

У 2023 році в Україні було щонайменше шість тисяч повітряних тривог. Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє Ukrinform.

«Протягом цього (2023) року Україна подолала 6 тисяч тривог. Майже щоночі прокидалася від сирен, спускалася в укриття, захищаючи своїх дітей від ворожих ракет і дронів», — сказав Глава держави, звертаючись до народу з великою передноворічною промовою.

Зеленський наголосив, що українські Сили протиповітряної оборони щоночі і щодня працювали, героїчно захищаючи українське небо, щоб дорослі й діти 6 тисяч разів почули відбій.

«І шість тисяч разів піднятися наверх. Піднятися нагору. Подивитися в небо і цим знову довести: українці сильніші за терор. І хай би скільки випускав ворог ракет, хай би скільки було обстрілів та атак — підлих, безжалісних, масованих — у прагненні зламати нас, українців, залякати, збити Україну з ніг, загнати під землю, ми все одно піднімемось. Бо той, хто приносить на нашу землю пекло, одного дня побачить його з власного вікна», — сказав президент.

Як повідомлялося, з моменту повномасштабного вторгнення і до кінця 2023 року російські війська випустили по Україні понад 7,5 тисяч ракет. Тільки у новорічні свята за 5 днів ракет та дронів було випущено понад 500, теж заявляв президент України.