У Кремлі підтвердили, що Путін дав інтерв’ю американцю Такеру Карлсону

У Кремлі підтвердили, що Путін дав інтерв’ю американцю Такеру Карлсону

У Кремлі підтвердили, що президент Росії Володимир Путін дав інтерв’ю скандальній американській медійній особистості Такеру Карлсону, пише Sky News.

Згідно з повідомленнями, вони зустрілися у вівторок, а реліз інтерв’ю заплановано на четвер. Це перший випадок, коли Путін дав інтерв’ю комусь із західних ЗМІ після того, як Росія повномасштабно вторглася в Україну майже два роки тому.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що інтерв’ю було надано, оскільки підхід Карлсона відрізняється від «однобокого» висвітлення традиційних західних ЗМІ.

«Коли йдеться про країни колективного Заходу, то великі мережеві ЗМІ, телеканали, (і) великі газети жодним чином не можуть похвалитися навіть спробою хоча б виглядати неупереджено в плані висвітлення, — сказав Пєсков. — Це все ЗМІ, які займають виключно однобічну позицію. Звичайно, з такими ЗМІ немає бажання спілкуватися, і навряд чи це має сенс, та й навряд чи це буде корисно».

Пєсков додав, що президент дав інтерв’ю екс-ведучому Fox News, оскільки «його позиція відрізняється від інших»: «Вона жодним чином не проросійська, не проукраїнська — вона проамериканська, але принаймні контрастує з позицією традиційних англосаксонських ЗМІ».

У відео, опублікованому у вівторок на сайті X у соціальних мережах, Карлсон сказав, що брав інтерв’ю у Путіна, щоб «інформувати» американців.

«Жоден західний журналіст не потрудився взяти інтерв’ю у президента іншої країни, яка бере участь у цьому конфлікті, Володимира Путіна», — сказав він. Це твердження було відкинуто журналістами, які висвітлюють події у Росії.

Карлсон сказав, що були «десятки» інтерв’ю з президентом України Володимиром Зеленським, які він назвав «підставними підбадьорливими сесіями», щоб підсилити залучення США.

Карлсона, який є активним прихильником Путіна, звільнили з Fox News у квітні минулого року.